Installatiebedrijf van de Ven is de specialist bij uitstek als het gaat om warmtepompen in de regio Vlijmen, Nieuwkuijk, Haarsteeg, ‘s-Hertogenbosch en Engelen.
Er zijn verschillende redenen waarom mensen voor een warmtepomp kiezen. Hier zijn de vier meest voorkomende redenen:
Warmtepompen kunnen efficiënter zijn dan traditionele verwarmingssystemen omdat ze warmte verplaatsen in plaats van produceren. Ze halen warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of de grond, waardoor ze minder energie nodig hebben dan systemen die warmte genereren.
Hoewel de initiële investering voor een warmtepomp mogelijk hoger is dan bij traditionele verwarmingssystemen, kunnen de operationele kosten op lange termijn lager uitvallen. Dit komt omdat warmtepompen efficiënter zijn en minder energie verbruiken, wat resulteert in lagere energierekeningen.
Warmtepompen verminderen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen omdat ze elektriciteit gebruiken om warmte te verplaatsen in plaats van deze te genereren. Als de elektriciteit afkomstig is van duurzame bronnen zoals wind- of zonne-energie, kan het hele systeem als milieuvriendelijk worden beschouwd.
Warmtepompen kunnen zowel voor verwarming als koeling worden gebruikt, waardoor ze veelzijdig zijn. Ze zijn geschikt voor residentiële en commerciële toepassingen en kunnen worden aangepast aan verschillende klimatologische omstandigheden en gebouwbehoeften.
Als ATAG SelectDealer mag u van ons verwachten dat we niet alleen adviseren bij aankoop maar ook specialist zijn in onderhoud. We zijn door ATAG getraind en weten daardoor exact hoe de ATAG verwarmingsproducten de beste bijdragen leveren aan uw comfort.
Een warmtepomp werkt op basis van het principe van warmtetransport en kan worden gebruikt voor zowel verwarming als koeling. Hier zijn de basisstappen van hoe een warmtepomp werkt:
Het proces begint met de warmtepomp die warmte uit een bron absorbeert, zoals lucht, water of de grond. Dit gebeurt meestal met behulp van een vloeistof of een gas, bekend als het koelmiddel. Bij een lucht-water warmtepomp wordt bijvoorbeeld buitenlucht gebruikt als de bron. De warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht, zelfs bij lage temperaturen.
Het opgenomen warmtemedium (koelmiddel) wordt samengedrukt door een compressor. Hierdoor stijgt de temperatuur van het koelmiddel aanzienlijk. Als het koelmiddel onder druk staat, wordt de hoge temperatuur vrijgegeven in een warmtewisselaar. Deze warmte kan nu worden overgedragen aan het verwarmingssysteem van een gebouw of een ander doel, zoals warm water voor huishoudelijk gebruik.
De vrijgegeven warmte wordt overgedragen aan het verwarmingssysteem van het gebouw of aan de gewenste toepassing. Nadat de warmte is afgegeven, keert het koelmiddel terug naar zijn oorspronkelijke toestand en begint het proces opnieuw. Het koelmiddel wordt opnieuw uitgezet (gedecomprimeerd) in een zogenaamde expansieklep, waardoor het klaar is om opnieuw warmte uit de bron te absorberen.
U vult het contactformulier in of belt ons.
We komen bij u langs op locatie voor een inventarisatie.
U ontvangt vervolgens geheel vrijblijvend een offerte op maat
Na uw akkoord komen onze eigen mensen de warmtepomp installeren.
De leverancier en installateur van warmtepompen, zonnepanelen èn verwarming in de regio Vlijmen, Nieuwkuijk en Haarsteeg.
© 2023 Created by HolyShitBalls